Onroerend goed in Nederland

Derecho inmobiliario

Onroerend goed in Nederland

Onroerend goed in Nederland

Ben je als buitenlander geïnteresseerd in onroerend goed in Nederland? Ben je op zoek naar een luxe landhuis of boerderij, een moderne villa of een elegante flat in Nederland? Als niet-Nederlander heb je misschien ook kantoor- of bedrijfsruimte nodig.

We helpen je graag bij het vinden van een geschikte (tweede) woning of tijdelijke woon- of werkruimte.

Verhuur in Nederland

Ga je binnenkort als buitenlandse werknemer, dus als expat, op zoek naar woonruimte in Nederland? Of woon je in het buitenland maar bezoek je zeer regelmatig je familie in Nederland? Dan is een huis huren in Nederland een interessante optie. Dit huis kan dienen als je permanente verblijfplaats als je in Nederland bent.

Enkele punten waar je rekening mee moet houden voordat je een huurovereenkomst tussen jou en je verhuurder ondertekent:

  • de duur
  • de contractuele bestemming van het gehuurde
  • de beëindiging
  • mogelijke uitbreiding

Verhuur

Zodra je een woning huurt, moet je automatisch zorgen voor de huurcontracten en bijvoorbeeld het onderhoud van de woning. en dat het pand voldoet aan de relevante regelgeving en up-to-date is met de belastingbetalingen. Het is ook noodzakelijk dat de koper, als hij een buitenlander is, voldoet aan de verschillende vereisten, waaronder het verkrijgen van het nummer Al deze zaken worden geregeld door de huurovereenkomst en de wet.

Gimbrere Legal biedt ondersteuning bij geschillen of zaken die te maken hebben met huur en lease. Onze advocaten gespecialiseerd in huurrecht helpen je bij het opstellen of herzien van je huurcontract. We nodigen je daarom uit om je huurovereenkomst aan ons voor te leggen voor juridisch onderzoek.

Wonen in Nederland

Besluit je om als buitenlander in Nederland te gaan wonen? Er moet dus van alles worden georganiseerd. Op deze site van de
Centraal Beheer
lees je wat je moet regelen als je in Nederland komt wonen. Als je het land verlaat, moet je je uitschrijven in de gemeente waar je woont. Schrijf je dan in in de gemeente waar je gaat wonen. Je moet dit binnen vijf dagen na aankomst in Nederland doen. De betreffende gemeente zorgt dan voor een burgerservicenummer (BSN) en registratie in de Basisregistratie Personen (BRP).

Aankoop van onroerend goed

Gimbrere Legal begeleidt je graag bij het aankoopproces. Wij beantwoorden graag al je vragen over het kopen of huren van een huis in Nederland. Zo kunnen onze advocaten u onder andere adviseren bij de volgende punten:

  • Hoe je het eigendom in kwestie officieel op jouw naam kunt zetten;
  • financiering van je huis;
  • In de handtekening of volmacht;
  • De (voorbereiding op de) ondertekening van het verkoopcontract;
  • betaling van de aankoopprijs;
  • Opstellen/aanpassen van een voorlopig koopcontract.

Ben je een buitenlander en wil je een huis huren of kopen in Nederland? Aarzel niet om contact op te nemen met Gimbrere Legal voor een afspraak. Onze juridische specialisten helpen je graag bij het vinden van je (tweede) huis.

Contact

Call Now