Huurrecht

Vastgoed

Huurrecht

Huurrecht

Ondersteuning bij huurrecht conflicten ofwel kwesties over huur en verhuur

Op het moment dat u een woning verhuurt, krijgt u automatisch te maken met huurovereenkomsten en bijvoorbeeld onderhoud van de woning. Ook bij het huren van een woning, winkel of horecapand krijgt u hiermee te maken. Wilt u weten hoe het werkt bij onderhuur en medehuur? Of heeft u een brief gekregen waarin staat dat u uw woning moet verlaten?

Dit zijn allemaal vragen die geregeld worden in de huurovereenkomst en in de wet. Binnen het huurrecht zijn de regels voor de verhuur van woningen echter anders dan voor de verhuur van een bedrijfsruimte. En het maakt ook uit of u een horecapand verhuurt of kantoorruimtes. Een woning kunt u bijvoorbeeld voor bepaalde tijd verhuren, zonder dat een huurder huurbescherming geniet. Dit kan echter niet onbeperkt. Bij de verhuur van horecapanden gelden er in de wet duidelijke huurtermijnen.

Deze duidelijke regels zorgen er alleen niet voor dat er nooit problemen zijn tussen verhuurder(s) en huurder(s). De meeste huurgeschillen ontstaan wanneer de huur niet wordt betaald. Wat kan je als verhuurder doen om het huurcontract te ontbinden als uw huurder zijn of haar verplichtingen niet nakomt en welke risico’s loopt u als huurder wanneer u de huur niet betaalt?

Het huurrecht is een bron van talloze vragen. De advocaten huurrecht van Gimbrere Legal adviseren zowel de huurder als verhuurder als u te maken krijgt met een huurgeschil.
Wilt u geholpen worden bij het opstellen van een huurovereenkomst of heeft u een geschil met uw verhuurder of huurder? Neem dan contact op met een van onze huurrecht specialisten.  

Onze huurrecht advocaten werken nauw samen met onze specialisten van arbeidsrecht en ondernemingsrecht

Wist u dat u bij Gimbrere Legal ook terecht kunt voor al uw vragen over onroerend goed in Spanje en Italië? Ons team van advocaten adviseert u graag bij al uw onroerend goed vraagstukken.

Contact

Achterstallig onderhoud en gebreken

Huisuitzetting huurwoning

Huurovereenkomst

Onderhuur en medehuur

Call Now