NIE nummer aanvragen

Vastgoed

NIE nummer aanvragen

NIE aanvragen

Voor het aanvragen van een NIE nummer hebben wij een speciale website. Op deze website kunt u snel en gemakkelijk de NIE aanvragen. Vraag dus direct uw NIE nummer aan via NIE Number NOW

Indien u in Spanje een woning koopt, gaat werken, een onderneming gaat starten of op andere wijze met het land betrokken raakt, zult u een NIE nodig hebben. Een NIE is de ¨Número de Identidad de Extranjero¨ en is te vergelijken met een Nederlands BSN-nummer. Het is een identificatienummer voor niet-Spanjaarden.

Er zijn een aantal manieren waarop u de NIE kunt verkrijgen. U kunt vanuit Nederland de NIE aanvragen bij het Spaanse consulaat in Amsterdam. U dient hiervoor een voorafgaande afspraak te maken en een aantal documenten mee te nemen, alsmede een bedrag aan administratiekosten te betalen. Er is doorgaans een vrij lange wachttijd voor het verkrijgen van een afspraak en soms is dit vanwege drukte helemaal niet mogelijk.

Indien u op korte termijn een identificatienummer nodig heeft, dan kunnen de advocaten van Gimbrere Legal u hierbij assisteren. Wij kunnen namelijk vanuit Spanje voor u een NIE aanvragen. De wachttijd hiervoor is circa twee week, maar ook dit is afhankelijk van de drukte.

Voor het aanvragen van een NIE rekenen wij een vast bedrag van 300 euro exclusief btw per NIE. Eerlijkheidshalve moeten wij zeggen dat er op internet goedkopere aanbieders zijn, maar bij Gimbrere Legal krijgt u wel de persoonlijke aandacht en zorg. Op deze manier weet u zeker weet dat het proces goed verloopt. Er moet bijvoorbeeld altijd besproken worden welke NIE u exact nodig hebt en waar u deze voor nodig hebt. Zou dit niet gebeuren, dan loopt u het risico dat u de verkeerde NIE aanvraagt.

Indien u met Gimbrere Legal in zee gaat, dan hebben wij de volgende informatie van u nodig:
– Kopie legitimatiebewijs
– Reden voor het aanvragen van de Número de Identidad de Extranjero
– Woonadres
– de reden van de NIE aanvraag

Vervolgens zal er in samenspraak met een advocaat van Gimbrere Legal een volmacht opgesteld worden, welke u zelf in Nederland bij een notaris naar keuze moet laten ondertekenen. Vervolgens kunt u dit document naar ons hoofdkantoor in Breda toezenden, waarna het aanvraagproces voor een Número de Identidad de Extranjero in gang gezet zal worden.

Als u nog niet over een concept overeenkomst beschikt, dan kunnen wij voor u de NIF aanvragen. Vaak is het NIF nummer ook gelijk aan het NIE nummer, echter is het aanvraagproces anders. Het NIF nummer kan eveneens gebruikt worden voor de aankoop van een woning. Zowel de NIE als de NIF kunt u aanvragen op nienumbernow

Neemt u gerust contact met ons op indien u wilt dat wij een en ander voor u in gang zetten. U kunt rechtstreeks contact opnemen via het mailadres: nie@gimbrerelegal.com

Contact

Call Now