Gimbrere Legal - Logo - Business Card

Robert de Pater

Robert de Pater

Robert de Pater, advocaat en eigenaar van Gimbrere Legal, benadert elke zaak met niet aflatende inzet en toewijding. Met een diep begrip van de enorme verantwoordelijkheid die gepaard gaat met het vertegenwoordigen van cliënten, is Robert diep betrokken bij hun zorgen, waarbij hij altijd streeft naar het optimale resultaat.

Het roer overnemen van Gimbrere Advocaten | Abogados in 2017 en omgedoopt tot de nieuwe naam Gimbrere Legal in 2022, geeft Robert niet alleen leiding als advocaat maar ook als ondernemer. Zijn expertise ligt op het gebied van het ondernemingsrecht, in het bijzonder het contractenrecht, waarbij hij uitblinkt in strategisch denken en het een stap voor blijven in onderhandelingen. Of het nu gaat om bedrijfsovernames, bedrijfsontbindingen of het oplossen van aandeelhoudersgeschillen, Roberts scherpzinnigheid schittert zowel in rechtszalen als in de Ondernemingskamer. Hij deed zijn master rechten aan de Universiteit Leiden en de beroepsopleiding voor advocaten bij de Nederlandse Orde van Advocaten.

Bekend om zijn strategisch denkvermogen is Robert de Pater uitgegroeid tot een veelgevraagd sparringpartner voor bedrijfsleiders. Zijn vermogen om met complexe juridische situaties om te gaan, waaronder conflicten met betrekking tot intellectueel eigendom, bestuurdersaansprakelijkheid in faillissementszaken en aandeelhoudersgeschillen, heeft hem een uitstekende reputatie opgeleverd in de juridische gemeenschap.

Robert is veelvuldig in de media te zien vanwege zijn betrokkenheid bij spraakmakende zaken en heeft zijn expertise gedeeld in diverse televisieprogramma’s, waaronder het consumentenprogramma Kassa van BNN/VARA en RTL Late Night. Zijn successen in de rechtszaal omvatten een breed scala aan zaken, wat zijn veelzijdigheid als advocaat aantoont.

Van de opmerkelijke procedures waarbij Robert betrokken is geweest vallen vooral zijn vertegenwoordiging in geschillen over intellectuele eigendomsrechten van een festival, conflicten over bestuurdersaansprakelijkheid en aandeelhoudersgeschillen bij de Ondernemingskamer op. In elk geval leidden Roberts strategische denkvermogen en juridische bekwaamheid tot gunstige resultaten voor zijn cliënten.

Van zaken met betrekking tot fraude en valse facturen tot complexe situaties zoals een onrechtmatige babywissel in 1953, waarbij hij de aansprakelijkheid van het ziekenhuis in twijfel trok: Robert pakt elke uitdaging met vasthoudendheid aan. Hij vertegenwoordigde zelfs een cliënt die beschuldigd werd van poging tot doodslag op een politieagent, waardoor hij een genuanceerde uitkomst in de gerechtelijke procedure verzekerde.

De carrière van Robert de Pater wordt gekenmerkt door een onvermoeibaar streven naar gerechtigheid en een ondernemerszin die hem niet alleen als advocaat typeren, maar ook als teamleider bij Gimbrere Legal. Zijn toewijding om de beste resultaten voor zijn cliënten te bereiken, gecombineerd met zijn strategisch denken, verstevigt zijn positie als prominent figuur in het ondernemingsrecht.

Call Now