Gimbrere Legal - Logo - Business Card

Robert de Pater

Robert de Pater

Ik bijt me altijd vast in een zaak

Als advocaat heb je de belangrijke verantwoordelijkheid om de belangen van je klant te behartigen, aldus Robert de Pater. Daarom is hij nauw betrokken bij zijn klanten. Hierdoor zal Robert altijd voor het beste resultaat gaan. Door strategisch met de bestuurder van een onderneming mee te denken is Robert een geliefd sparringpartner. Zelf is Robert ook ondernemer sinds hij in 2017 eigenaar is geworden van Gimbrere Advocaten | Abogados, de onderneming die sinds 2022 verder is gegaan onder de naam Gimbrere Legal.

Robert is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht, meer specifiek het contractenrecht. Het geheim van een goed contract is dat je altijd minimaal één stap vooruit moet denken. Hier ligt de kwaliteit van Robert. Of het nu gaat om een bedrijfsovername, ontbinding van een vennootschap of een aandeelhoudersgeschil. Zowel bij de rechtbank als bij de Ondernemingskamer weet Robert zijn weg te vinden.

Geregeld is Robert in de media te zien met spraakmakende zaken. Zo is Robert meerdere keren als deskundige bij het BNN/VARA consumentenprogramma Kassa te gast geweest, maar ook bij RTL Late Night en andere TV programma’s.

Als advocaat is Robert de Pater betrokken geweest bij de volgende procedures:

Misbruik op de intellectuele eigendomsrechten van een festival

Als advocaat van een festival in Rotterdam is Robert betrokken geweest bij een gerechtelijke procedure omtrent de intellectuele eigendomsrechten op het beeldmerk van het festival. 

Bestuurdersaansprakelijkheid in het geval van een faillissement

Als advocaat heeft Robert met succes een onderneming bijgestaan in een conflict met de curator. Niet alleen het faillissementsrecht, maar ook beslagrecht en verbintenissenrecht kwamen hierbij aan de orde. 

Aandeelhoudersconflict dat leidt toch wanbeleid van de bestuurder? 

Als advocaat heeft Robert een bestuurder bijgestaan die voor de Ondernemingskamer moest verschijnen. De klant werd beschuldigd van het plegen van wanbeleid. De Ondernemingskamer heeft de klant van Robert in het gelijk gesteld. 

De Ondernemingskamer moest een familieconflict tussen aandeelhouders beslechten

De cliënt van Robert was via een slinkse truc zijn onderneming uitgezet. Handtekeningenonderzoek en geschrift onderzoek waren noodzakelijk om de waarheid boven tafel te krijgen. Na een procedure bij de Ondernemingskamer is de kwestie uiteindelijk naar volle tevredenheid opgelost. 

Fraude door het opstellen van valse facturen

Als advocaat was Robert betrokken bij een fraudezaak, waarbij de klant werd beschuldigd van het opstellen van valse facturen.

Opgegroeid in het verkeerde gezin door een babyverwisseling?

De cliënt van Robert was het slachtoffer geworden van een “Babyverwisseling” in 1953 waardoor hij al die jaren in het verkeerde gezin is opgegroeid. Kon het ziekenhuis na al die jaren nog aansprakelijk gesteld worden? Meerdere universiteiten in Nederland hebben zich over deze spraakmakende zaak en rechtsvraag geboden. 

Agent gestraft voor schieten op auto 

Robert stond een cliënt bij die werd verdacht van een poging doodslag op een politieagent. De cliënt was weggereden bij een controle, waarna de politieagent zijn hele magazijn heeft leeggeschoten op de auto. De agent die betrokken was bij een schietincident is veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van 150 uur voor poging tot doodslag. De cliënt van Robert heeft een gevangenisstraf opgelegd gekregen van 128 dagen, waarvan 110 dagen voorwaardelijk, voor poging tot zware mishandeling.

Call Now