De echtelijke woning na echtscheiding

Familiezaken

De echtelijke woning na echtscheiding

Wat gebeurt er met de echtelijke woning na een echtscheiding?

Huurwoning

Als u in een huurwoning woont, kunt u samen afspreken wie er na de scheiding in het huis blijft wonen. Maakt u daar samen geen afspraken over of kunt u daar geen afspraken over maken, dan bepaalt de rechter wie in het huis mag blijven. Volgens de wet is de partner die geen hoofdhuurder is altijd medehuurder. Blijft u als medehuurder in het huis, dan wordt u automatisch hoofdhuurder. Dit betekent dat de verhuurder aan deze uitspraak wordt gebonden en hij de man of de vrouw, die in de woning blijft, om die reden niet de woning mag uitzetten.

Koopwoning

We gaan er in deze situatie vanuit dat u en uw ex-partner samen eigenaar zijn van een koopwoning. Wat gebeurt er nu met het huis dat u samen kocht en in principe dus van u allebei is? Van belang is dat u afspreekt wie in de woning blijft wonen mits dat financieel haalbaar is. Indien de woning moet worden verkocht kunt u afspreken door wie de vaste lasten worden voldaan totdat de woning is verkocht, wanneer de woning in de verkoop gaat en bij welke makelaar.

Hoe gaat u ervoor zorgen dat u tijdens of na de echtscheiding een geschikte plek vindt om te wonen? Zeker wanneer er eventuele kinderen betrokken zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden om na de scheiding een geschikte woning te vinden. De familierecht advocaten van Gimbrere Legal staan voor u klaar. 

Contact

Call Now

WhatsApp WhatsApp