Gimbrere Legal - Logo - Business Card

BANQA – Een nieuw leven en een nieuwe zaak beginnen in Spanje

BANQA – Een nieuw leven en een nieuwe zaak beginnen in Spanje

Banqa

Wij zijn Annelie en Ernest Veldhuizen en zijn bijna 5 jaar geleden naar Spanje verhuisd. Ernest is geboren in Zwolle en Annelie komt uit Breda. Toen we allebei bij een Nederlandse bank werkten, besloten we dat we iets anders wilden.

We hebben Barcelona verschillende keren bezocht en we vonden de stad erg mooi. In augustus 2018 hebben we onze banen opgezegd en verhuisd naar Barcelona. Toen we aankwamen moesten we ons nieuwe appartement inrichten, en we vonden het erg moeilijk om mooie en goede meubels te vinden voor een redelijke prijs. Terwijl we in Nederland een ruime keuze hadden aan meubelzaken, was die hier zeer beperkt. Hier werd het idee geboren om een meubelzaak te openen.

Na 4-6 keer per jaar in Barcelona te zijn geweest, besloten we hier te gaan wonen in plaats van alleen maar op bezoek te gaan.

Annelie had al een passie voor interieurdesign en Ernest deed enkele renovatieprojecten in Nederland. Dit paste perfect bij de binnenlandse tak. Eerst maakten we een businessplan en gingen we naar een van de grootste interieurbeurzen ter wereld in Parijs. Hier hebben we contact gelegd met de leveranciers waar we nu mee werken. De volgende stap was het vinden van een mooie plek in Barcelona voor de winkel. Na verschillende bezoeken aan de hele stad belandden we in El Born. De buurt beviel ons erg goed en we zitten hier nu al 4 jaar, maar volgende maand zetten we een nieuwe stap en verhuizen we de winkel naar Eixample. Hopelijk weten meer mensen ons te vinden als we er zijn en kunnen we meer mensen blij maken met een mooi interieur.

We hebben verhuizen nooit als erg moeilijk ervaren. Natuurlijk zijn er momenten dat we onze vrienden en familie missen, maar gelukkig zijn ze op 2 uur vliegen afstand. Barcelona heeft een grote expat-gemeenschap en we hebben nu een geweldige groep vrienden. Ook via de winkel hebben we veel mensen ontmoet.

Toen we begonnen richtten we ons vooral op de verkoop van onze collectie via de winkel. Maar omdat we niet graag zaten te wachten, bedachten we verschillende zakelijke ideeën. Momenteel doen we vooral interieurprojecten voor buitenlanders die een (vakantie)huis/appartement in de stad kopen. We maken een interieurplan en zodra de klant tevreden is met die ideeën, zorgen we ervoor dat alles wordt geleverd, gemonteerd en gestyled voordat ze aankomen. Dus als ze hun nieuwe huis zien is het klaar van A tot Z. We hebben meubels, buitenmeubels en bedden dus we kunnen alles verzorgen.

BANQA is een interieurwinkel waar we proberen onze klanten de beste service te geven (iets wat we meer gewend zijn omdat we uit Nederland komen). We begrijpen dat het moeilijk kan zijn om naar een ander land te verhuizen en de taal niet goed te spreken, dus hier zijn we om te helpen. Ook als onze klanten andere vragen hebben over hun huis staan wij graag ter beschikking.

Onze klanten zijn meestal buitenlanders die op zoek zijn naar moderner meubilair en een bedrijf dat een deel van de verhuisstress wegneemt.

Lees meer over BANQA op
www.banqa.es

Als u vragen heeft over hoe u een bedrijf in Spanje kunt vestigen, kunt u bij Gimbrere Legal terecht voor advies!

Contact:

Barcelona@gimbrerelegal.com

+34(0)936288201

Call Now