Gimbrere Legal - Logo - Business Card

Barcelona – Wat valt er allemaal te beleven?

Barcelona – Wat valt er allemaal te beleven?

Barcelona stadsgids door @TheWorldOfGimbrere

Barcelona is een van de meest bruisende steden van Europa. Het hele jaar door zijn er altijd dingen gaande, evenementen, plannen en veel mensen. Naast de geschiedenis en cultuur zijn er veel belangrijke plaatsen om te bezoeken. Lokale bars, restaurants met uitstekende gastronomie en geweldige mensen om te ontmoeten. Veel gezinnen komen ook naar Barcelona om te werken, studeren, zaken te doen en een nieuw leven te beginnen. Kom je naar Barcelona op vakantie? Lees onze aanbevelingen zodat je de beste plekjes en plekken om te bezoeken niet mist!

Tapas en meer…

Het eerste wat we allemaal doen als we in Barcelona aankomen, is het beroemde plaatselijke eten proeven, “Tapas”. Het zijn meestal kleine bordjes om te delen. Een van onze favoriete plekken ligt in het mythische Barceloneta en het is een typische tapasbar die al meer dan 50 jaar open is. De naam is Bar Jai-Ca. Hoewel we het over gastronomie hebben, moeten we ook de goede service benadrukken waardoor je je thuis voelt en de inrichting met muren vol details, de mythische bar, de karakteristieke marmeren tafels in schaakstijl, het heeft een heel bijzondere esthetische en vriendelijke sfeer.

In onze eerste stop raden we je aan om de verschillende Tapas-opties op het menu te proberen. Alles is heerlijk, maar het is de moeite waard om de aardappelbommen, de kroketten, het brood met tomaat, de bravas, de garnalen… Allemaal te proberen in gezelschap van een goede vermouth, de lokale drank, een zoet kruidig aperitief dat heel goed samengaat met al het eten!

Andere interessante opties om tapas te proeven zijn de Tapasbar Bastaix. Deze bar ligt recht tegenover de Basiliek van Santa Maria del Mar (ook een prachtige kerk om te bezoeken). El Bastaix is een kleine maar supergezellige bar. Bij binnenkomst vind je een decoratie met een mix van steen en hout, wat het een speciaal tintje geeft. Het heeft een bar vol groenten. Deze plek heeft zeker zijn magie en het eten, drinken en desserts zijn erg goed. Catalaanse room als dessert is wat je zoekt!

 

Restaurants en bars

Ciutat Comtal, met een meer restaurantachtige indeling, is ook een van onze favorieten. Met een passende inrichting en een speciale bar hebben ze gerechten van uitstekende kwaliteit en een zeer goede “Pinchos” (Een soort klein broodje – spiesjes) menu voor alle smaken. In de bar kun je de tapas zien die worden aangeboden. Het is een heel bijzondere plek om te genieten van een glas wijn en om de spiesjes en hammen te proberen die onze aanraders zijn. Het is ook omringd door veel bars, want het ligt op Rambla de Catalunya.

Een erg leuke plek om te bezoeken in verband met gastronomie is ook Casa Bonay dat oorspronkelijk een logement was. Maar nu een wijnbar heeft met de naam Bodega Bonay en een cocktailbar genaamd Cocktailbar Libertine. Twee ruimtes om uit te kiezen.

Een eersteklas ervaring is de Boca Grande restaurant gelegen tussen Rambla de Catalunya en Pasaje de Gràcia waar je hammen en klassieke Spaanse maaltijden kunt proeven, maar met een gastronomische twist, en de hoofdgerechten bestaan uit zeevruchten en mediterrane gerechten. De decoratie creëert ongetwijfeld een speciale sfeer voor een diner zonder te vergeten. Ze hebben ook een cocktailbar om na het eten wat te drinken in Boca Chica.

Vlakbij de Plaza Real, is het ook de moeite waard om te wijzen op La Fonda restaurant, ideaal voor een romantische of gezellige familieavond. Het is een oud restaurant dat gespecialiseerd is in Spaans en Catalaans eten. Romige kroketten, gebakken eieren, carpaccio, kristalgarnalen en nog veel meer opties.

Als we op zoek zijn naar bars, is een goede optie wellicht Bar Paradiso, die op de ranglijst van de 50 beste bars ter wereld staat. Ongetwijfeld met de beste cocktailbar, sfeer en muziek. Dr.Stravinsky is ook een uitstekende optie. Met elke avond signature cocktails en gerenommeerde bartenders als gasten.

 

Koffie en gebak

Wat betreft bars voor koffie en gebak heeft Barcelona veel nieuwe opties. One of our favorites is a somewhat unconventional coffee, called Nudes om mee te nemen of om ter plekke van te genieten op een “platform” aangezien er geen tafels zijn. Dit café biedt goede varianten en trendy warme infusies zoals matcha, chai, gouden melk en gezonde smoothies. Het bevindt zich in El Born en heeft een uitstekende sfeer.

Good News Coffee is ook een site die een bezoek waard is omdat het een meeneemformaat heeft als “kiosk”. Ze verkopen ook interessante tijdschriften over design, mode en cultuur.

Satan’s Coffee is uitstekend om de dag te beginnen met je koffie als ontbijt. Net als Honest Greens. Dit is een restaurant met gezonde voeding met ongelooflijke combinaties en ze hebben hun eigen café in het restaurant. Een echte aanrader om te bezoeken, een boek te lezen of zelfs op de computer te werken als je nog wat e-mails te lezen hebt! Baldomero is een zeer esthetische plek om gebak te proeven, zoals cakes en croissants. Omringd door roze muren, in Eixample buurt.

 

Kastelen, parken en andere bijzondere plekken

Na deze tour van smaken is het de moeite waard om activiteiten en iconische plekken in Barcelona aan te bevelen om te bezoeken:

De kastelen van Montjuïc, omringd door rozen, bloemen, veel groen met ongelooflijke struiken en een prachtig uitzicht over de stad. La Sagrada Familia, de tempel die nog steeds in aanbouw is ontworpen door Gaudí, wordt beschouwd als zijn meesterwerk.

The Parque de la Ciudadela is een gigantisch park met fonteinen en veel ruimtes om te verkennen, heel kenmerkend voor Barcelona. Ideaal voor een picknick als het mooi weer is en om van te genieten met familie of vrienden.

Casa Batlló (UNESCO werelderfgoed), Casa Milá (emblematisch modernistisch gebouw in Paseo de Gracia), Forum Parc zijn plaatsen die je moet plannen om te bezoeken en je kaartjes van tevoren moet reserveren.

De Mercado de la Boqueríaligt aan de Rambla, is een zeer pittoreske en historische markt in de stad, waar ze alle karakteristieke producten verkopen die je mee naar huis kunt nemen of ter plekke kunt proeven. Elke dag komen er veel mensen op de markt en er zijn ook een paar kleine barretjes binnen, met erg goede tapas voor een leuke ervaring.

 

Musea in Barcelona

Een bezoek aan het museum kan ook erg leuk zijn, dus we raden het aan:

The Moco Museum: Waar altijd tentoonstellingen zijn van kunstenaars als Banksy, Jean-Michel Basquiat, JR, KAWS, Keith Haring, Jeff Koons, Yayoi Kusama, Andy Warhol en meer, is Moco Museum een modernistisch boetiekmuseum uit Amsterdam. Duidelijk een “ander” en avant-gardistisch museum.

The Joan Miró Foundation is een plek waar de kunst van Miró en andere kunstenaars uit de 20e en 21e eeuw wordt beleefd. Het ligt ook in de parken van Montjuïc. The Miles van der Rohe Stichting is een marmeren paviljoen waar een interessant werk van de architect Ludwig Mies van der Rohe is ondergebracht.

En ook een bezoek aan het MACBA Museum. Het Museum van Hedendaagse Kunst in Barcelona.

 

De stranden van Barcelona

Last but not least! De stranden. Een van de onderscheidende factoren van Barcelona zijn de stranden, omdat je altijd kunt genieten van de activiteiten van de stad en binnen een paar minuten op het strand kunt zijn.

Het populairste strand is La Barceloneta omdat het bijna in het centrum van de stad ligt. Het wordt omringd door bars en cafés. Onze favoriet is de Surf house, ideaal om te genieten naast het strand.

En als je meer afgelegen stranden wilt zonder zoveel mensen zoals het populaire Barceloneta, kun je prachtige stranden vinden zoals Sitges (met een ongelooflijk klein stadje!) of San Pol de Mar op slechts een paar minuten van Barcelona.

We hopen dat je onze aanbevelingen hebt opgeschreven voor je volgende bezoek aan Barcelona! En als je verliefd wordt op de stad en overweegt om een huis te kopen, te investeren in je bedrijf of gewoon in Barcelona wilt wonen, dan kunnen wij je helpen.

Neem contact met ons op:

Barcelona@gimbrerelegal.com

+34(0)936288201

Call Now