Gimbrere Legal - Logo - Business Card

Maak kennis met ons team: Yvonne Van Mierlo

Maak kennis met ons team: Yvonne Van Mierlo

Gimbrere Legal stelt u graag voor aan Yvonne van Mierlo, onze Nederlandse advocaat en Barcelona-liefhebber

Mijn naam is Yvonne van Mierlo. Ik ben geboren in Someren-Heide, een klein dorpje in het mooie Brabant. Tijdens mijn rechtenstudie aan de Universiteit van Tilburg heb ik vier jaar in Tilburg gewoond. Hier woonde ik in een studentenhuis met 14 mensen. Na de nodige borrels en examens aldaar, was het in 2017 tijd om naar Breda te verhuizen. Ik heb hier nu een mooi huis gekocht, dat ik onlangs heb gerenoveerd tot mijn eigen, gezellige plek.

Na de middelbare school vond ik het erg moeilijk om een vervolgstudie te kiezen. Ik heb altijd interesse gehad in rechten, maar ik dacht dat dat vooral kwam door series als ‘Suits’. Natuurlijk weten we allemaal dat niet elk kantoor een Harvey Specter heeft met een Donna aan zijn zijde.

Na enkele pogingen om een ander carrièrepad te kiezen, bleef de advocatuur voor mij het meest interessant. Mijn eerste fulltime stageperiode bij een advocatenkantoor in Breda gaf voor mij de doorslag. Ik zag de advocaten aan het werk in ‘de echte wereld’ en wist dat dit was wat ik wilde doen. Al was het vanaf het begin ook duidelijk voor mij dat het hard werken zou worden in een zeer harde wereld.

Tijdens mijn studie liep ik voortdurend stage en werkte ik bij veel verschillende kantoren om zoveel mogelijk te zien/te leren. Toen ik in 2019 afstudeerde, mocht ik eindelijk fulltime werken. Met een kickstart bij Gimbrere Legal vloog ik de advocatuur in waar ik nog geen seconde spijt van heb gehad.

Naast mijn werk ben ik vooral bezig met sport in Nederland. Ik hou ervan om mijn hoofd leeg te maken na een drukke dag met een zware crossfit training.

Vanwege ons kantoor in Barcelona heb ik de mogelijkheid om daar af en toe te werken. Hierdoor heb ik Barcelona goed leren kennen en het voelt nu als mijn tweede thuis. Behalve dat de zaken er interessant zijn, is het ook een fantastische stad om te verblijven. Barcelona is uniek omdat het een grote metropool is met ook een prachtig strand. Ik heb nu een leuke groep vrienden en kennissen van verschillende nationaliteiten met wie ik zowel zakelijke als recreatieve activiteiten onderneem in Barcelona.

Barcelona is ook een sportieve stad, waar ik erg van hou. Het is natuurlijk heerlijk om na het werk over het strand naar huis te lopen. Als er dan meerdere mensen op het strand aan het sporten zijn, is mijn dag compleet. Vanaf september 2019 ben ik werkzaam bij Gimbrere Legal. Vooraf had ik nooit gedacht dat ik me zo op mijn gemak zou voelen in een kantoor.

Dat komt door het hechte team dat we hebben, waardoor de sfeer altijd goed is. Daarnaast is er bij Gimbrere altijd ruimte om vragen te stellen of te sparren. Door de diversiteit aan collega’s en rechtsgebieden kunnen we (bijna) alle zaken samen aanpakken. De houding is: “fouten maken mag, als je er maar van leert”. Dat is voor mij een heel prettige en leerzame leeromgeving gebleken. Ik merk ook dat deze sfeer goed werkt voor het toch al stressvolle werk als advocaat. Vooral als je net beëdigd bent.

Bij Gimbrere ligt de lat hoog als het gaat om kwaliteit in het werk, maar ook voor ontspanning en beleving. Een drankje of een feestje is zelden minimaal en alle ideeën voor de organisatie zijn bespreekbaar. Dit zorgt natuurlijk voor de goede sfeer en de vele herinneringen die je samen als team maakt. Gimbrere is het perfecte voorbeeld dat hard werken loont.

Naast mijn werk sport ik graag (crossfit, tennis en yoga) en breng ik veel tijd door met vrienden & familie. Ook hebben we regelmatig een borrel met De Jonge Balie, dat is een organisatie met advocaten uit Zeeland-West-Brabant.Als het voorkomt dat ik een vrij weekend of avond heb, houd ik me graag bezig met muziek en gezondheid. Ik leer graag over geestelijke gezondheid en leer mezelf iets nieuws, zoals piano spelen. Dit is tenminste een plan voor jaren.

Mijn doelstellingen op korte termijn bij Gimbrere zijn in de eerste plaats om me te specialiseren in verschillende rechtsdomeinen. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen en uitdagen in nieuwe en grotere dingen.

Ook wil ik binnen Gimbrere blijven werken aan een kantoor dat voor iedereen zo aangenaam en vertrouwd mogelijk is, terwijl ook de kwaliteit gewaarborgd blijft. Blijven nadenken over innovatie en onderscheiden van andere kantoren houdt me erg bezig. Dit zowel in Nederland als in het buitenland. Liefst zo ver mogelijk weg van ‘de standaard’ of ‘het normale’, maar tegelijkertijd ook zo dicht mogelijk bij onszelf blijven.

Spanje is een fantastisch land om zaken te doen, te wonen of te investeren. Helaas is Spanje ook een land waar het werktempo afwijkt van wat Nederlanders vaak gewend zijn.

Ik denk dat Gimbrere veel Nederlandse klanten kan helpen die – op een of andere manier – een overeenkomst in Spanje hebben gesloten. Door mijn ervaring met Spaanse tegenpartijen heb ik gemerkt dat de in Spanje gemaakte afspraken niet zo nauw worden genomen als in Nederland. Nederlandse cliënten gaan er (terecht) van uit dat de in Spanje gesloten overeenkomst zonder meer wordt nagekomen. Vaak is gebleken dat dit niet het geval is. Als er geen goede gedetailleerde afspraken zijn gemaakt, is het mogelijk dat de Nederlanders binnenkort met lege handen staan in Spanje. Dit geldt voor de aankoop van een huis of een zakelijke/samenwerkingsovereenkomst.

Het is daarom zeer nuttig voor de Nederlanders om Gimbrere in te schakelen voordat een overeenkomst in Spanje wordt gesloten. Het is ook belangrijk om hulp in te roepen zodra een overeenkomst niet goed wordt nagekomen. Het gebeurt vaak dat een partij tijdens de uitvoering van een overeenkomst verdwijnt.

Een taalbarrière helpt niet per se. Gimbrere kan klanten daar uiteraard perfect in bijstaan.

 

Neem contact met ons op:

Barcelona@gimbrerelegal.com

+34(0)936288201

Call Now