Gimbrere Legal - Logo - Business Card

Gratis standaard consult in uitnodigingen voor een OM-hoorzitting

Gratis standaard consult in uitnodigingen voor een OM-hoorzitting

Geen grap! Sinds 1 april 2021 zal het Openbaar Ministerie in alle uitnodigingen voor een OM-hoorzitting de verdachte op de mogelijkheid wijzen om een gratis consult te vragen bij een advocaat. Niet gedetineerde verdachten kunnen op die manier advies inwinnen bij een gespecialiseerde strafrechtadvocaat omtrent de OM-hoorzitting.

Een OM-hoorzitting is een afdoening zonder tussenkomst van de strafrechter. Tijdens de hoorzitting zal de officier van justitie de verdachte een voorstel tot afdoening van de strafzaak geven. Na accepteren van het voorstel is de strafzaak afgedaan.

Natuurlijk is raadzaam om bij een dergelijke hoorzitting een advocaat mee te nemen. De advocaat neemt tijdens deze hoorzitting een standpunt in namens de verdachte, waarbij de zaak veelal nog geseponeerd kan worden. Ook zal de advocaat het nodige juridische tegengewicht geven ten opzichte van de officier van justitie. Waardoor een gerechtvaardigde onderhandeling over de zaak zal plaatsvinden.

De Raad voor Rechtsbijstand biedt de mogelijkheid van bijstand tijdens de OM-hoorzitting. Daarnaast biedt de Raad voor Rechtsbijstand nu dus ook de mogelijkheid om gratis consult in te winnen over de uitnodiging omtrent de OM-hoorzitting. Dient u te verschijnen op een OM-hoorzitting? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten.

Call Now