Gimbrere Legal opent vestiging in Roma

Gimbrere verruimt zijn horizon in Europa met een nieuw kantoor in Italië, Rome.

Advocatenkantoor Gimbrere Legal landt in Rome, de hoofdstad van lekker eten en goed leven. Deze magische stad vol attracties zal deel uitmaken van ons Italiaanse dekkingsgebied.

Wij staan zowel buitenlanders als Italianen die bijstand van onze juridische diensten nodig hebben, graag bij.

De Italiaanse hoofdstad is een van de oudste steden van Europa. Zijn geschiedenis omspant meer dan 2500 jaar. Rome herbergt een belangrijk historisch en architecturaal erfgoed. Bijzonder interessant zijn monumenten als het Colosseum, de Markt van Trajanus, het Pantheon, de Boog van Titus, de Romeinse vuurtorens en de catacomben, die aan de rand van de stad liggen. Natuurlijk zijn er genoeg musea en kunstgalerijen in de hoofdstad.

Rome, dat La Urbe, Caput Mundi en Eeuwige Stad wordt genoemd, ontwikkelde zich uit de vereniging van kleine herdersgemeenschappen op de Palatijnse Heuvel, de belangrijkste van de zeven heuvels van Rome, zoals blijkt uit bewijsmateriaal van woningen uit 1100 en 1000 v.C. (vierkant Rome).

Gedurende zijn drie millennia lange geschiedenis heeft Rome als hoofdstad van het Romeinse Rijk het denken van de westerse wereld beïnvloed. Haar artistieke en monumentale erfgoed heeft haar de eer gegeven een van de mooiste en meest bezochte steden te zijn. Niet alleen in Europa, maar ook in de wereld.

De hoofdstad van Italië is echter niet alleen verleden, maar ook heden en toekomst. Het heeft een bruisend nachtleven en een culturele agenda die u niet zal vervelen. Rome’s beste attracties:

-Bezoek het Colosseum

Zonder twijfel moet het Colosseum altijd bovenaan de lijst staan van dingen die u in Rome moet zien.

-Wandel door het Romeinse Forum

Voor geschiedenisliefhebbers is een wandeling door de straten van het Forum Romanum een must. Deze plaats was het epicentrum van het sociale, commerciële en politieke leven in het oude Rome.

-Eten en drinken in Trastevere

Met zoveel oude monumenten te zien in Rome, heb je een pauze nodig van de architectuur en een typische, levendige plek. Welkom in Trastevere, de coolste buurt van Rome. In de keizertijd was het een patriciërswijk, waar de grote herenhuizen van de edelen de stad domineerden. In de middeleeuwen werd het echter een sloppenwijk. Het wapen van Trastevere is een leeuwenkop, symbool van majesteit en macht, op een rode achtergrond. Ze zeggen dat hier een leeuw in een kooi werd gehouden totdat hij een kind doodde dat in de buurt van de kooi kwam.

Tegenwoordig heeft Trastevere zijn middeleeuwse sfeer behouden, met zijn smalle geplaveide straatjes en oude huizen, maar het is een hotspot voor jongeren geworden, met trendy bars en restaurants.

-Palatine Hill Climbing

De Romeinse mythologie zegt dat op de meest centrale van de zeven heuvels waarop Rome werd gesticht, de grot was waar Romulus en Remus werden gevonden. Deze heuvel kreeg de naam Mount Palatine. Vanaf de top kun je de meeste van de belangrijkste monumenten in Rome zien.

-Musea bezoeken

Een van de dingen om te doen in Rome is ongetwijfeld het bewonderen van het grote artistieke en culturele erfgoed, afkomstig uit de duizendjarige geschiedenis en verspreid over talloze musea.

Het Vaticaans Museum en de Capitolijnse Musea behoren tot de meest bezochte musea ter wereld. Het kwartet van musea Barok, Romeinse Beschaving, Ara Pacis en Napoleon zijn de belangrijkste plekken voor geschiedenisliefhebbers om getuige te zijn van de verschillende fasen die het machtige Rome doormaakte, van zijn stichting tot zijn val, waarbij het zijn periodes van maximale pracht en praal doormaakte.

-Het pantheon innemen

Van de vele oude gebouwen en tempels in Rome is het Pantheon het best bewaard gebleven. Dit feit is echt verrassend, aangezien het werd gebouwd tussen 118 en 125 v. Chr. Het was de eerste tempel waar iedereen binnen mocht komen om de goden te aanbidden. Voordat het werd gebouwd, konden alleen priesters dit doen.


-Wandel over een deel van de Appiaweg.
Dit is de koningin van de Romeinse wegen.

Wie van klassieke films houdt, zal zich zonder moeite de kruizen herinneren die de Romeinen op deze weg plaatsten om de rebellen te kruisigen die de opstand van de grote Spartacus (gespeeld door Kirk Douglas) steunden. Het is een van de dingen om te doen in Rome die je meevoert naar een ander tijdperk terwijl je geniet van de natuur.

Sint-Pietersbasiliek en andere kerken.

De hoofdstad van Italië is ook de hoofdstad van de katholieke kerk. Van alle kerken die in Rome te bezichtigen zijn, is de Sint-Pietersbasiliek in het Vaticaan ongetwijfeld de meest bezochte.

-Genieten van de gastronomie

Met zoveel te zien, moet u uw batterijen opladen met een smakelijke Italiaanse keuken. Wij raden u aan te verdwalen in de smalle straatjes van deze stad, en u te laten meeslepen bij het ontdekken van kleine en grote gastronomische etablissementen. Ongetwijfeld is er voor elk wat wils.

-Een munt in de Trevifontein gooien…

Het is onmogelijk om van alles wat er in Rome te zien is te genieten in één reis… Of in één mensenleven. Daarom is het van vitaal belang om een muntje in de Trevifontein te gooien om een vroege terugkeer naar deze stad te vervullen! Nicolò Salvi, de architect die de Trevifontein ontwierp, wilde een mooi tafereel creëren dat verband hield met de zee.

Volg onze social media kanalen en onze website om de beste tips van de stad, aanbevelingen, evenementen en diensten waarbij we je kunnen helpen van Gimbrere Legal te ontvangen.

Neem contact met ons op als we u kunnen helpen in uw land of als u als buitenlander in Italië wilt landen of uitbreiden.

Call Now