Gimbrere Legal - Logo - Business Card

Hoe maak je Catalaanse room door Paula / @MiDesayunoMola

Hoe maak je Catalaanse room door Paula / @MiDesayunoMola

Paula is een ondernemer uit Uruguay. Ze woont sinds 2018 in Barcelona en in dit artikel leert ze ons hoe je Crema Catalana kookt.

Mijn naam is Ana Paula Presa, ik ben 32 jaar oud, ik ben Uruguayaan en ik ben geboren in Montevideo. Van beroep ben ik accountant, maar koken is altijd al een passie voor me geweest sinds ik klein was. Ik hou van koken, maar ook van yoga, buiten wandelen en vrienden ontmoeten.

In juli 2018 kwam ik aan in Barcelona na 6 maanden door Azië te hebben gereisd. Ik voelde dat Uruguay “klein” was voor mij en reizen was het excuus om mijn geluk in het buitenland te beproeven. Uiteindelijk heb ik mij gevestigd in Barcelona, het was liefde op het eerste gezicht. Ik kende de stad al, maar altijd als toerist. Door hier te wonen leerde ik Barcelona vanuit een ander perspectief en ik voelde me er thuis.

Toen ik aankwam, wilden mijn partner en ik een ander leven proberen. Het kantoor en de routine achter ons laten, toen begon de odyssee. Het typische papierwerk doen, een baan zoeken, een woning zoeken, enz. Daar ontstond het idee om mijn geluk te beproeven in de gastronomische wereld, wat ik altijd al leuk had gevonden. Mijn angst was dat ik niets kon vinden omdat ik geen uitgebreide studie op dit gebied had, behalve korte cursussen en zelfstudie over het onderwerp.

Tot mijn verrassing vond ik meteen een baan in een banketbakkerij, waar ik twee jaar lang verantwoordelijk was voor het dagelijks maken van het gebak. Het was een enorme leerervaring voor mij, en ook het betreden van die wereld die ik als kind in Uruguay had gekend.

Toen de Covid arriveerde, kwam ook het idee om te ondernemen. Ik was al op 19-jarige leeftijd een bedrijf begonnen in Uruguay, ik maakte versierde taarten en verkocht ze online en aan kennissen, maar de ondernemer zat altijd in mijn hoofd en in mijn ziel.

Dit is hoe in 2020 MI DESAYUNO MOLA is geboren. Ik koos voor een gastronomisch idee dat volledig huisgemaakt was, waarbij mijn concept was om klanten te verrassen met dozen vol zelfgemaakt eten en dat hen zou doen denken aan het eten dat ze thuis maakten.

Mijn motivatie was altijd om te verrassen, te verwennen, met zoiets simpels als eten. Ik vond dat er een grote niche was voor zelfgemaakt eten, vooral voor ontbijt dat aan huis wordt geleverd. Het leek me dat ik daar waarde kon toevoegen en er mijn draai aan kon geven.

Zo begon het en beetje bij beetje groeide het, eerst alleen met verschillende soorten ontbijt in dozen, maar toen begonnen ze me te vragen om alfajores en taarten. De Uruguayaanse/Argentijnse gemeenschap aanspreken was het gemakkelijkst, omdat we zeer vergelijkbare smaken delen, mijn grootste uitdaging was het bereiken van klanten uit de hele wereld, inclusief Catalanen.

Sociale netwerken waren mijn bondgenoot voor verkoop en groei, maar ook om me te omringen met mensen die me konden helpen waar ik het niet wist. In het begin is men de baas, de kok, de schoonmaker, de gemeenschapsmanager, belast met het organiseren van bestellingen, de fotograaf, de bezorging, enz. Maar na verloop van tijd heb ik bepaalde punten kunnen delegeren en me kunnen omringen met geweldige mensen die me bijstaan op momenten van werkintensiteit.

Vorig jaar ben ik begonnen met catering voor bedrijven en evenementen, wat voor mij weer een grote uitdaging was, niet alleen vanwege de omvang, maar ook vanwege de tijd. Het is een groot succes en op korte termijn breid ik het uit naar meer kantoren en meer evenementen.

Ik hou van de Spaanse gastronomie, het is heel dicht bij de onze, de mediterrane smaken zijn ongelooflijk. Zowel het grote aanbod als de verscheidenheid aan gerechten en prijzen maken Barcelona naar mijn mening tot een van de plaatsen met de grootste gastronomische verscheidenheid.

Barcelona vind ik een super kosmopolitische stad, en ik heb me gerealiseerd dat de hoeveelheid en de mix van cultuur de stad bijzonder maakt en ik denk dat dit mede de grote toeristische aantrekkingskracht is. Ik hou van het strand en de kust, ik heb veel in Spanje kunnen reizen en ik kan bevestigen dat de Catalaanse Costa Brava uniek is!

Ik raad het typische dessert hier aan: De Catalaanse Room. Dit is mijn versie, er zijn evenveel recepten als er verschillende plaatsen zijn om ze te proberen! Sommigen serveren het koud of lauw. Ik vind het lekker warm met de vers gebrande karamel.

 

Mijn recept:

 

450 g volle melk

100 g witte suiker

30 g maïszetmeel

5 dooiers

90 g boter in blokjes gesneden

Optioneel: vanille/kaneel/citroen/sinaasappelschil

1-Kook de melk, kaneel, citroenschil en vanille in een kom tot het kookt.

2-Meng in een aparte kom (zonder te kloppen) dooiers, suiker en zetmeel.

3- Zodra de melk gekookt heeft, voeg deze voorzichtig toe aan het dooiermengsel. Zeef het zodat de kaneel en de citroenschil er niet in worden opgenomen.

4-Doe beide bereidingen in een kom en zet ze terug op laag vuur. Terwijl u voortdurend roert met een houten lepel. We kunnen niet stoppen met roeren om te voorkomen dat het blijft plakken. Zodra we merken dat het dik is en de textuur is veranderd, halen we het van het vuur.

*Tip: om te weten dat de room klaar is, maken we met onze vinger een groef in de houten lepel. Als de bereiding intact blijft, is het klaar. Als we merken dat de groef aansluit, ontbreekt het nog een beetje.

5- Voeg de in blokjes gesneden boter toe en roer tot deze is opgelost. Doe het snel zodat de hitte onze boter doet smelten. Hier kun je een draadgarde gebruiken.

6-Giet de bereiding in een glazen kom en bedek deze met een filmpapiertje. Dat wil zeggen zonder lucht in de bereiding te laten, zodat we voorkomen dat er een laagje ontstaat. We zetten het in de koelkast tot het koud wordt.

7-Je kunt het in de typische Catalaanse roompotten serveren, er suiker op doen en het met een brander verbranden.

8-Vreugde!

 

U kunt meer over Paula en haar project vinden op haar account

@midesayunomola

 

Als u vragen heeft over hoe u zich in Spanje kunt vestigen, juridisch advies of het opzetten van uw bedrijf kunt u ons bereiken!

 

Contact:

Barcelona@gimbrerelegal.com

+34(0)936288201

Call Now