Ontmoet ons team - Giulia Gressani - Italië

Gimbrere Legal introduceert in dit artikel Giulia Gressani, Italiaans advocaat van Gimbrere Legal. U kunt meer lezen over haar passies en haar verhaal over hoe zij advocaat werd.

Mijn naam is Giulia Gressani, ik ben Italiaanse, afkomstig uit de regio Treviso, en ik heb rechten gestudeerd aan de Universitá degli Studi di Trieste. Van kinds af aan heb ik altijd een duidelijke oriëntatie gehad op de advocatuur. In de loop van mijn universitaire studie heb ik een Erasmusstudie in het buitenland gedaan, aan de universiteit van Cordoba, waar ik Spaans heb geleerd en de Spaanse cultuur heb leren kennen. Vervolgens heb ik ook rechten gestudeerd in Spanje en een master in rechten gedaan.
De rechtenstudie en de rechtenfaculteit hebben mij altijd aangesproken: ik denk dat het komt door de klassieke studies die ik heb gedaan en door een grote belangstelling voor hoe de juridische sector werkt, hoe die het systeem waarin wij leven ordent. Mijn voornaamste interesse in deze keuze was mijn nieuwsgierigheid naar en toegang tot deze juridische kennis, omdat het mij altijd heeft gefascineerd en ik het zeer belangrijk vind in het leven van mensen.
Na mijn afstuderen in Italië besloot ik een Erasmusstage in het buitenland te doen, mijn interesse ging uit naar een andere ervaring buiten Italië. Bij toeval won ik een beurs om naar een advocatenkantoor in Barcelona te gaan, waarop ik snel besloot om naar Barcelona te komen voor een ervaring van 6 maanden bij een internationaal advocatenkantoor. Ik hield van deze stad, ik bleef en begon mijn Italiaanse rechtendiploma in Spanje te laten erkennen om mijn master in de rechten te kunnen doen. Ik denk niet dat ik er ooit echt over heb nagedacht om in het buitenland te gaan wonen en mijn carrière in een ander land te ontwikkelen, het was geen “project” maar iets wat vanzelf gebeurde na mijn stage in Spanje. Ik denk dat het komt omdat Barcelona een internationale stad is, met veel mogelijkheden, met veel mensen uit andere landen en het is gemakkelijk voor een Italiaan om zich een beetje thuis te voelen in deze stad. Wat mij ook op professioneel vlak het meest aantrekt, is de internationale context, het ontmoeten van mensen uit andere culturen en ik hou van internationaal recht. Barcelona is een stad die deze mogelijkheid biedt.
Enige tijd geleden vervoegde ik het team van Gimbrere Legal. Voor mij is Gimbrere een fantastische nieuwigheid geweest: een jong, ruimdenkend advocatenkantoor dat een beetje uit de klassieke advocatenwereld is gestapt. Tenminste de Spaanse en Italiaanse die ik tot nu toe heb ontmoet. De werkwijze is zeer efficiënt en het team is zeer betrokken en professioneel. Ik denk dat dit ook te danken is aan het volle vertrouwen en de bekwaamheid van de oprichter. De collega’s zijn ook zeer open en beschikbaar: ze ontvangen je alsof je in je eigen huis bent! En het is onze missie als team om onze klanten hetzelfde gevoel te geven.
Het werk dat ik doe varieert sterk omdat we te maken hebben met verschillende onderwerpen: burgerlijk recht, familierecht, strafrecht, bestuursrecht, erfrecht, koop en verkoop, enz. Mijn dagelijks werk heeft altijd dit internationale aspect waar ik mij zeer comfortabel en bedreven bij voel: wij werken voor buitenlandse cliënten met commerciële, economische of andere belangen in Spanje. Het is een grote uitdaging en een kans om bekendheid te geven aan dit kantoor dat alle buitenlanders met belangen in Spanje en andere landen waar wij aanwezig zijn, kan adviseren.
In Barcelona geniet ik erg van het strand en de buitenactiviteiten en recreatie. Ons kantoor bevindt zich in de Mapfre toren aan de Paseo Marítimo en we hebben een prachtig uitzicht op de zee en de stad. Aangezien mijn woonplaats Italië niet zo dichtbij is, zijn de vriendschappen die ik in de loop der jaren heb opgebouwd hier mijn familie, maar ik heb ook de mogelijkheid om voor mijn werk naar Italië te reizen.
Op korte termijn is mijn doel om een portefeuille te hebben van Italiaanse cliënten, zowel Italianen met belangen in Spanje, bijvoorbeeld voor de oprichting van bedrijven, aan- en verkoop van onroerend goed, incasso’s enz.
Gimbrere kan Italianen vooral helpen op het gebied van vennootschapszaken (oprichting van een bedrijf in Spanje), want Spanje is een land waar Italianen (natuurlijke en rechtspersonen) willen investeren, ook om hun bedrijf uit te breiden. Ook voor de aan- en verkoop van onroerend goed (zowel in Spanje als in Italië). Gimbrere Legal kan ook Italianen die in Spanje verblijven bijstaan bij echtscheiding en andere procedurele zaken. Ik denk dat de kracht van ons kantoor is dat we Italiaans spreken en voor een klant is het belangrijk zich thuis te voelen en zijn taal te spreken.
Wat Gimbrere dus kan doen, is Italiaanse ingezetenen in Spanje helpen met allerlei problemen die ze kunnen hebben, hetzij in Spanje, hetzij in Italië, en alle andere burgers zoals Spaanse en Nederlandse burgers met problemen of belangen in Italië. Ons pluspunt is onze ervaring, taal en kennis van het Italiaanse recht.
Indien u meer informatie wenst over hoe wij u in Italië kunnen helpen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. #GimbrereLegalItalia

Call Now