Dag van het Erfrecht

De Dag van het Erfrecht wordt georganiseerd om aandacht te vragen voor het belang van deskundige juridische begeleiding bij de afwikkeling van nalatenschappen. Dit jaar staat de Dag van het Erfrecht in het teken van het samengestelde gezin.

Het overlijden van een naaste zorgt, naast verdriet en gemis, vaak ook voor vragen ter zake de afwikkeling van de nalatenschap. De afwikkeling van de nalatenschap kan de familieverhoudingen op scherp zetten, zeker ook als sprake is van een samengesteld gezin. In een groot deel van de erfrechtelijke procedures komt de problematiek van samengestelde gezinnen naar voren. Wie zijn de wettelijke erfgenamen bij een samengesteld gezin? Kunnen stiefkinderen in de wettelijke verdeling worden betrokken? Welke mogelijkheden heeft een kind van een overleden ouder die met een nieuwe partner was gehuwd, geregistreerd of samenleefde? Wie heeft recht op welke informatie? Hoe zit het met de legitieme portie? Wie betaalt de vorderingen betreffende de nalatenschap van de eerst overleden ouder?

Erfrecht vragen?

Heeft u vragen over uw de afwikkeling van de nalatenschap, uw positie als erfgenaam, executeur of legataris? Of wilt u samen met een deskundige bekijken of u uw zaken binnen het erfrecht goed geregeld heeft? U kunt overigens ook voor vragen over erfrecht in Spanje bij ons terecht. Bij Gimbrere Legal kunt u niet alleen deze week, maar ook volgende week vrijblijvend een afspraak maken. U bent gedurende deze periode van harte welkom voor een gratis en vrijblijvend consult van een half uur. Een afspraak maken kan via 076- 5140505 of u kunt ons een e-mail sturen.

Mr. Manon Voogt schreef verschillende blogs over het onderwerp erfrecht. Lees meer over Ik ben erfgenaam van een overleden dierbare, wat nu?  en Mijn partner is overleden, wat gebeurt er nu met ons gemeenschappelijke vermogen?

Zien wij u deze week nog? Wij staan u graag te woord.

Call Now