Samenwerkingsverbanden

Arbeidsrecht

Samenwerkingsverbanden

Samenwerkingsverbanden

Begeleiding bij (personele) samenwerkingsverbanden

U heeft plannen om een maatschap te starten. Als zelfstandige uw eigen beroep uitoefenen met de voordelen van een samenwerkingsverband. Professionele begeleiding is dan meer dan welkom. Ook als u een andere rechtsvorm kiest zoals een vof of commanditaire vennootschap kunnen wij u bijstaan. Maar wat als die samenwerking mislukt als gevolg van onderlinge ruzie? Dan kan een advocaat van Gimbrere Legal u helpen naar het zoeken van een oplossing.

Maatschap en vof

Vaak kunt u wel wat hulp gebruiken bij het oprichten en begeleiden van een maatschap. Laat dit dan ook gerust aan ons over. In uw maatschap met twee andere specialisten is bijvoorbeeld ruzie ontstaan. De maatschap moet worden ontbonden. Wij kunnen u bij deze ontbinding assisteren.

Ook bij het oprichten en begeleiden van een vennootschap onder firma of een commanditaire vennootschap kunnen wij u van juridisch advies voorzien. Je hebt een vof gehad samen met een andere partij. Je hebt ruzie gekregen. De vof moet ontbonden worden en daarover moet overeenstemming bereikt worden.

Joint venture

Een joint venture is een vorm van samenwerking tussen ondernemingen die hun onafhankelijkheid behouden. De joint venture is gericht op de uitvoering van een bepaald project of economische activiteit. De joint venture heeft alleen betrekking op de samenwerking en houdt geen fusie van de deelnemende ondernemingen in. De samenwerkingspartners behouden dus hun zelfstandigheid en blijven ook hun eigen bedrijfsvoering voeren, los van de andere partner.

Vof, bv, maatschap en coöperatie zijn rechtsvormen die ondernemers vaak gebruiken bij een samenwerking. 

Contact

Call Now