Vaststellingsovereenkomst (VSO)

Arbeidsrecht

Vaststellingsovereenkomst (VSO)

Vaststellingsovereenkomst

Het kan voorkomen dat partijen een geschil hebben en in dat kader tot bepaalde afspraken met elkaar komen. In dit geval is het verstandig om die afspraken vast te leggen in een zogenaamde vaststellingsovereenkomst, afgekort als VSO. Zo weten jij en je werkgever waar jullie aan toe zijn wanneer je arbeidscontract wordt beëindigd.

In de overeenkomst worden belangrijke afspraken gemaakt over hoe jullie uit elkaar gaan. Duidelijke en heldere afspraken op papier kunnen ervoor zorgen dat de gang naar de rechter wordt bespaard. Houdt een van partijen zich niet aan de gemaakte afspraken, dan kan een vaststellingsovereenkomst in de rechtszaak voor duidelijkheid zorgen en daarmee tijd en kosten besparen.

Een vaststellingsovereenkomst kan worden aangegaan ter voorkoming of beëindiging van een bestaand geschil. Meestal gaan aan een deze overeenkomst schikkingsonderhandelingen aan vooraf.

De arbeidsrecht advocaten van Gimbrere Legal hebben niet alleen veel ervaring met het opstellen van een vaststellingsovereenkomst. Maar zij procederen daar ook over voor hun cliënt mocht dat nodig zijn. Het team van advocaten van Gimbrere Legal zijn erg betrokken en denken oplossingsgericht bij de zaken van hun cliënten.

Onze advocaten zijn er niet alleen voor het opstellen van een overeenkomst, maar zij controleren deze ook graag voor u. Laat uw vaststellingsovereenkomst dan ook gerust door een van onze specialisten checken. Wij zijn er onder meer ook om uw transitievergoeding bij ontslag juridisch te controleren. Is uw VSO correct, heeft u recht op een WW-uitkering, is de ontslagvergoeding hoog genoeg en zijn uw overige rechten gewaarborgd? Gebeurt het opstellen van de overeenkomst op een juridische juiste manier, dan ontvang je na je ontslag een WW-uitkering.

Neem geen onnodig risico en teken dan ook nooit zomaar een overeenkomst.

Contact

Call Now