Onroerend goed in Uruguay

Vastgoed

Onroerend goed in Uruguay

Onroerend goed in Uruguay

Uruguay wordt gezien als een van de meest stabiele landen van Zuid-Amerika. Dit gegeven in combinatie met het feit dat er geen beperkingen zijn voor het aanschaffen van onroerend goed, maakt dat Uruguay een perfect land is om onroerend goed aan te schaffen; als investering of als tweede woning. 

Het is gebruikelijk om in het aankoopproces het eerst eens te worden over de koopsom. Vervolgens is het tijd om een advocaat in te schakelen, nog voordat er enig document is ondertekend. Want vanaf hier begint het juridische traject. In eerste instantie zal er een reserveringsdocument opgesteld worden, waarbij de koper een % als reservering van de woning moet doen. Nadat dit contract is ondertekend, zal er onderzoek gedaan worden of de woning juridisch gezien helemaal in orde is.

Vervolgens zal er een koopovereenkomst worden opgesteld, waarin de uiteindelijke afspraken tussen de koper en de verkoper worden vastgelegd. Na ondertekening van dit document zal de koper opnieuw een aanbetaling moeten doen. Vaak wordt deze betaling gedaan aan de notaris, zodat deze het geld onder zich kan houden tot de notariële levering van de woning. Over het algemeen moet u er rekening mee houden dat een aankooptraject tussen de 30 en 60 dagen zal duren. 

Bij de aankoop en verkoop van een woning komen verschillende belastingen aan bod. Zo moet overdrachtsbelasting betaald worden (Impuesto a las Transmisiones Patrimoniales (ITP)). Daarnaast dient er bij verkoop van de woning een percentage van de winst afgedragen worden in de vorm van winstbelasting (Impuesto a la Renta de las Personas Físicas (IRPF) of Impuesto a la Renta de No Residentes (IRNR) – Inkomstenbelasting voor fysieke personen of inkomstenbelasting voor niet-ingezetenen). Ten slotte moet de eigenaar van een onroerend goed jaarlijks belasting betalen over de waarde van de woning. In Spanje noemt men dit Impuesto al Patrimonio – Vermogensbelasting. 

Hoewel de belastingen in Uruguayaanse Pesos voldaan worden, wordt een vastgoedtransactie vrijwel altijd in Amerikaanse dollars gedaan. 

Contact

Call Now