Vastgoed in Nederland

Derecho inmobiliario

Vastgoed in Nederland

Vastgoed in Nederland

U bent als buitenlander geïnteresseerd in vastgoed in Nederland? Bent u op zoek naar een luxe landhuis of woonboerderij, een moderne villa of een stijlvol appartement in Nederland? Het kan ook zijn dat u als niet-Nederlander een kantoorpand of bedrijfsruimte nodig hebt.

Wij helpen u graag bij de zoektocht naar uw geschikte (tweede) huis of tijdelijke woon- of werkruimte.

Huren in Nederland

Bent u binnenkort als werknemer uit het buitenland, derhalve als expat tijdelijk op zoek naar een huis in Nederland? Of bent u woonachtig in het buitenland maar zeer regelmatig op familiebezoek in Nederland? Dan is een huis huren in Nederland een interessante optie. Dit huis kan dienen als uw vaste verblijfplek wanneer u in Nederland bent.

Enkele aandachtspunten om alvast in uw achterhoofd te houden alvorens tot ondertekening van een huurcontract tussen u en de verhuurder over te gaan zijn: 

  • de duur
  • de contractuele bestemming van het gehuurde
  • de opzegging
  • de eventuele verlenging

Huur woning

Op het moment dat u een woning huurt, krijgt u automatisch te maken met huurovereenkomsten en bijvoorbeeld onderhoud van de woning. Wilt u weten hoe het werkt bij onderhuur en medehuur? Of heeft u een brief gekregen waarin staat dat u uw woning moet verlaten? Dit zijn allemaal vragen die geregeld worden in de huurovereenkomst en in de wet. 

Gimbrere Legal biedt ondersteuning bij conflicten of kwesties over huur en verhuur. Onze huurrecht advocaten helpen u bij het opstellen of controleren van de huurovereenkomst. Wij nodigen u dan ook graag uit om uw huurcontract ter juridische screening aan ons voor te leggen.

Wonen in Nederland

Besluit u als buitenlander in Nederland te gaan wonen? Dan dient er vanalles geregeld te worden. Op deze site van de Rijksoverheid leest u wat u dient te regelen als u in Nederland komt wonen. Bij uw vertrek uit het buitenland moet u zich uitschrijven bij de gemeente waar u woont. Schrijf u vervolgens in bij de gemeente waar u gaat wonen. U moet dit doen binnen 5 dagen na uw aankomst en Nederland. De desbetreffende gemeente zorgt dan voor een burgerservicenummer (BSN) en voor de registratie in de Basisregistratie personen (BRP). 

Aankoop woning

Gimbrere Legal begeleidt u graag bij het aankoopproces. Wij zetten ons in om al uw vragen met betrekking tot het kopen of huren van een huis in Nederland. Zo kunnen onze advocaten u onder andere adviseren bij de volgende punten:

  • hoe u de desbetreffende woning officieel op uw naam moet zetten;
  • de financiering van uw woning;
  • over de tekenbevoegdheid of volmacht;
  • de (voorbereiding van de ) ondertekening van het koopcontract;
  • de betaling van de koopsom;
  • het opstellen/aanpassen van een voorlopig koopcontract.  


Bent u als buitenlander geïnteresseerd in het huren of kopen van een huis in Nederland? Neem gerust contact op met Gimbrere Legal voor het maken van een afspraak. Onze juridische specialisten helpen u graag verder met de zoektocht naar uw (tweede) huis.

Contact

Call Now