Gimbrere Legal - Logo - Business Card

Bram de Groen

Bram de Groen

“Samen met de cliënt werken aan resultaat.”

Na het behalen van zijn Bachelor bul, startte Bram de Groen aan zijn Masteropleiding Rechtsgeleerdheid accent Privaatrecht. Later werden hier een Master Strafrecht en een Master Staats- en Bestuursrecht aan toegevoegd. Kort na zijn afstuderen, liep Bram stage bij een strafrechtpraktijk en ging hij later aan de slag als Legal Professional op het gebied van vastgoedrecht binnen overheden.

Het contact met mensen; de pragmatische kijk en stressbestendige werkhouding zorgen er voor dat hij altijd doelgericht op zoek gaat naar resultaat. Deze vaardigheden vormen de basis voor zijn werkzaamheden binnen het strafrecht en bestuursrecht.

In zijn vrije tijd is Bram vooral bezig met voetbal. Op het veld of in de zaal maakt hem niet veel uit, zolang de bal maar rolt.

Als advocaat is Bram de Groen betrokken geweest bij de volgende procedures:

Strafrecht: vrijspraak in laserpen-zaak

De rechtbank spreekt een 59-jarige man en zijn 21-jarige zoon uit Afferden (Gld) vrij voor het met een laserpen aanstralen van een gevechtshelikopter.

Strafrecht:

Bezit en dealen van softdrugs en harddrugs. Ongeloofwaardige verklaring van verdachte. Gev.straf 18 maanden waarvan 4 maanden voorwaardelijk. Ontnemingsbedrag enkel gebaseerd op het in de woning gevonden geldbedrag.

Strafrecht:

Valsheid in geschrift. Onthouden van de juiste diergeneeskundige zorg aan schildpadden. Niet alle schildpadden voorzien van microtransponderchip. Tegen haar verplichting in heeft stichting niet alle gestorven schildpadden afgestaan aan landelijke opruimingsdienst. Veroordeling voorwaardelijke geldboetes van 15.000 en 5.000 euro.

Strafrecht:

Verdachte wordt veroordeeld tot 3 maanden celstraf voor het witwassen van € 20.425,= aan contant geld dat werd aangetroffen in zijn woning, en een Mercedes Benz C180 die hij had en een bedrag van € 22.000,= dat contant was betaald voor de aanschaf van die Mercedes. Voorts had verdachte een ploertendoder voorhanden. Het bedrag van € 20.425,= en de Mercedes zijn verbeurd verklaard.

Strafrecht:

Zware mishandeling ex-partner op straat door haar onverhoeds tegen de grond te duwen en vervolgens, toen zij eenmaal op straat lag, tegen haar gezicht te schoppen en met zijn duimen haar ogen in te drukken. Daarnaast ook poging tot zware mishandeling door dichtknijpen keel, waardoor zij tijdelijk buiten bewustzijn is geweest. Gebroken neus en oogletsel. Oplegging van gevangenisstraf van 6 maanden, waarvan 2 maanden voorwaardelijk met bijzondere voorwaarden. Verdachte verminderd toerekeningsvatbaar. Dadelijke uitvoerbaarheid bijzondere voorwaarden. Geen vrijheidsbeperkende maatregel ex artikel 38v van het Wetboek van Sr naast een contactverbod met het slachtoffer. Vordering benadeelde partij. Oplegging schadevergoedingsmaatregel

Strafrecht

Verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan het opzettelijk witwassen van geldbedragen. Hij wordt veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur subsidiair 60 dagen hechtenis en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden.

Strafrecht:

Veroordeling wegens belaging, smaadschrift en belediging. Oplegging voorwaardelijke gevangenisstraf en taakstraf.

Strafrecht:

De verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan een beroep en gewoonte maken van een wapenhandel door, samen met anderen, in vier pseudokopen in totaal 24 vuurwapens over te dragen (art.31 WWM). De rechtbank legt een gevangenisstraf op van 6 jaren.

 
 
 

 

Call Now