Gimbrere Legal landt in Zuid-Amerika met een nieuw kantoor in Montevideo, Uruguay.

Gimbrere arriveert als eerste Nederlandse advocatenkantoor in Uruguay, in de stad Montevideo.

U bent Europeaan en wilt uw bedrijf uitbreiden naar Zuid-Amerika? Geïnteresseerd in het kopen van onroerend goed in Uruguay? Denkt u dat dit een goede investeringsmogelijkheid kan zijn? 

Wij zijn zeer verheugd om onze aankomst in Uruguay aan te kondigen. Met onze kantoren in het hart van Montevideo zijn wij u graag van dienst. Gimbrere Legal is het eerste Nederlandse advocatenkantoor in het land en bedienen zowel Uruguayanen als buitenlanders.

Het Zwitserland van Amerika

Van Uruguay wordt gezegd dat het “het Zwitserland van Amerika” is. Voor zijn prairies, voor zijn vlakten en voor zijn kusten. Maar ook voor het opleidingsniveau van zijn bevolking, voor de kwaliteit van zijn vlees en landbouw. Uruguay ligt ingeklemd tussen twee belangrijke toeristische bestemmingen, Brazilië en Argentinië. Het kan derhalve door een aantal Europese en Amerikaanse toeristen over het hoofd worden gezien.

In Montevideo hoor je het hele jaar door de mystieke trilling van de trommels, die hun glans krijgen tijdens het carnaval. Het is een stad die moderniteit en traditie harmonieus combineert. Een stad die alle zintuigen uitdaagt door middel van tango, murga, candombe, mate, goede wijn, routes en hun smaken. Bezoek de kleine cafés in de straat Sarandí, in het hart van de oude stad. Wandel en ontdek de Italiaanse barokarchitectuur, de historische monumenten en muurschilderingen die over de stad verspreid liggen. Wandel over La Rambla en geniet van het landschap van de Río de la Plata.

Net als zijn buren heeft het een nachtleven, een gastronomische scene, een berglandschap en stranden die aantrekkelijk zijn voor degenen die ze kennen. Reisspecialist Suitcase magazine heeft vijf redenen opgesomd waarom Uruguay een bestemming is die bovenaan de lijst moet staan van landen om naartoe te reizen.

Rustige stranden

Uruguay heeft een van de minst bevolkte kusten ter wereld. Langs het zuidoostelijke deel van het land beginnen de stranden van Montevideo, de hoofdstad, tot aan de Braziliaanse grens. Het grootste deel van het jaar, wanneer het geen zomerseizoen of feestdagen zijn, blijven de kustplaatsen vrijwel leeg. Zozeer zelfs dat bijvoorbeeld de stad Punta del Este, die in de zomer het drukst is, in de winter en het vroege voorjaar haar verkeerslichten uitschakelt.

De soorten strandervaringen variëren. U kunt uw vakantie midden in de natuur doorbrengen zoals in Punta del Diablo, op unieke en beschermde plaatsen zoals Cabo Polonio, in mondaine steden omringd door internationale sterren zoals Punta del Este of in een vissersdorp dat een gebied met luxe huizen is geworden zoals José Ignacio.

Uruguay staat bekend als een geweldig ontspanningsoord voor buitenlanders. De steden bieden echter ook volop nachtelijke restaurants, bars, nachtclubs, strandfeesten en concerten. Montevideo, de hoofdstad van het land en de woonplaats van bijna 50% van de bevolking van Uruguay, biedt dit alles samen.

Welvaart en stabiliteit

Het is een welvarend land met een stabiel politiek en economisch klimaat, waaronder een lange democratische traditie waarin al decennia lang regelmatige en eerlijke verkiezingen worden gehouden, gevolgd door vreedzame machtsoverdrachten.

De hoofdstad Montevideo biedt gemakkelijke toegang tot de grote steden in de buurlanden Argentinië en Brazilië. De Argentijnse hoofdstad Buenos Aires is een korte vlucht of boottocht verwijderd. Het economische epicentrum en de grootste stad van Brazilië, São Paulo en de Chileense hoofdstad Santiago ligt op minder dan drie uur vliegen verwijderd. Bovendien heeft de vracht van Montevideo – dat tevens de belangrijkste Uruguayaanse haven is – een gemakkelijke toegang tot Afrika en Europa, alsook tot de rest van Amerika, waardoor het een van de belangrijkste havens in de regio is wat het containervolume betreft.

Het heeft een sterke logistiek en infrastructuur, evenals enkele van de beste en meest betrouwbare telecommunicatie- en elektriciteitsvoorzieningen in de regio, met duidelijke voordelen voor bedrijven die zaken doen in het land.

Als u van plan bent naar Latijns-Amerika te verhuizen als onderdeel van uw markttoegang, is de bijzonder hoge levenskwaliteit die wordt geboden een andere dwingende reden om in Uruguay te investeren.

De welvaart van het land, de stabiliteit, de relatief lage criminaliteit, het goede klimaat, de sterke culinaire cultuur, de goede infrastructuur en voorzieningen en de beroemde vriendelijkheid van de burgers maken het een bijzonder aangename plek om te wonen.

Dit zijn de must-see plaatsen om in Montevideo te komen:

– Historische oude stad: plaatselijk bekend als de Oude Stad, was de oorsprong van het Spaanse militaire fort. Het is de plaats van de levende geschiedenis van Montevideo. Op deze plek stond een fort dat de Citadel werd genoemd. De structuur die de toegangspoort van het fort ondersteunde, staat momenteel op zijn oude plaats, tussen het Plaza Independencia en de voetgangersstraat Sarandí. Tijdens de rondleiding door de oude stad kunt u gebouwen van grote architectonische en erfgoedwaarde, musea, tentoonstellingszalen, cafés, restaurants, designwinkels, boekhandels, antiekwinkels en een uitgebreide winkelpromenade bezoeken.

РHavenmarkt: is dit de ideale plek om het beste van de Uruguayaanse gastronomie te proeven. Deze grote markt in het havengebied zit vol met restaurants, caf̩s en grills om de beste Uruguayaanse barbecue te proeven. Buiten het gebouw komen in het weekend ambachtslieden en muzikanten samen om hun waren te verkopen en de omgeving feestelijker en kleurrijker te maken.

– Pocitos Beach: is een van de drukste stranden in het centrum, begrensd door de beroemde Rambla. De Rumbla heeft een kustpad van meer dan 20 kilometer, waarmee het het langste kustpad ter wereld is. Op dit strand vinden het hele jaar door talrijke nautische evenementen plaats. Daarnaast is het omgeven door toprestaurants, luxe winkels en prachtige hotels en tijdelijke appartementen aan het strand.

РBarrio Carrasco: Een van de topgebieden om in te wonen. Dicht bij de luchthaven vindt u vele bars, restaurants, caf̩s, bijvoorbeeld het Sofitel hotel, de rambla en meer!

– Tristán Narvaja Beurs Toeristische plek, typisch maar anders. Veel historische en vintage items te koop!

En, vond je Montevideo leuk?

Wij helpen ook Uruguayanen die formaliteiten moeten vervullen of juridische kwesties moeten oplossen. Zoals lokale inwoners, of Uruguayaanse burgers die bijvoorbeeld in Europa willen verblijven of zaken willen doen.

Kom meer te weten over de diensten die Gimbrere Montevideo aanbiedt en neem contact met ons op!

Call Now