Fiod

Strafrecht

Fiod

FIOD

De FIOD, de bijzondere opsporingsdienst van de Belastingdienst, staat voor fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst. De FIOD spoort belastingontduiking, fraude, witwassen en alle andere vormen van financiële en fiscale criminaliteit op en bestrijdt dit. Ook kan er door de opsporingsdienst onderzoek worden gedaan naar illegaal gokken, drugs, criminaliteit, cybercrime, corruptie, zwart verdiend geld en witwaspraktijken.

Wat te doen bij een FIOD-inval?

Staat de opsporingsdienst van de Belastingdienst bij u op de stoep of bent u anderszins betrokken bij een inval? Dan is het goed om uw rechten en plichten te weten. Enkele tips:

– Vraag aan de medewerker om zich te identificeren;

– Raadpleeg een ervaren strafrecht advocaat of fiscaal jurist;

– Weet of vraag waarom de opsporingsdienst bij u op bezoek is; 

– Sta de opsporingsdienst in ieder geval met twee personen te woord;

– Weet dat u als verdachte niet verplicht bent om antwoord te geven op de vragen van de medewerker. Beroep u dan ook op uw zwijgrecht totdat u met een gespecialiseerde strafrecht advocaat gesproken heeft.

Bent u verdachte in een FIOD-onderzoek of heeft te maken inval? Zorg dat u weet wat u moet doen en schakel een strafrecht advocaat van Gimbrere Legal in. Een fraude expert kan u begeleiden bij een onderzoek van de opsporingsdienst van de Belastingdienst.

Contact

Call Now