Letselschade

Aansprakelijkheidsrecht

Letselschade

Letselschade

Letselschade kan een verwoestende impact hebben op uw leven, of het nu voortkomt uit een verkeersongeval of een ander incident. Bij Gimbrere Legal, gespecialiseerd in aansprakelijkheidsrecht, zijn wij er om u te begeleiden met deskundig advies en juridische bijstand, zodat u zich kunt richten op uw herstel. We bestaan uit een team van professionele letselschade advocaten in Amsterdam, Breda en Den Haag, die klaarstaan om u te helpen bij kwesties omtrent opgelopen schade.

Oorzaak en gevolg van letselschade

Letselschade omvat elke vorm van fysieke of psychische schade die u heeft geleden als gevolg van de nalatigheid of schuld van een ander. U kunt op verschillende manieren letselschade oplopen. Veelvoorkomende oorzaken zijn letsel door een aanrijding, arbeidsongeval, verkeersongeval of een gebrekkig product. Het slachtoffer kan als gevolg lichamelijke of geestelijke schade oplopen. Ter compensatie van de geleden letselschade kan de benadeelde de tegenpartij aansprakelijk stellen en de persoon of organisatie die schade heeft veroorzaakt vragen om deze te vergoeden.

Schadevergoeding

Letselschade betreft een ingewikkeld juridisch terrein en gaat veelal over lastige en emotionele zaken. Medische en juridische aspecten spelen samen een rol bij het bepalen van de schade en de afwikkeling hiervan. Het is daarom van belang dat u zich goed laat informeren over de schadeposten, de aansprakelijkheid en de hoogte van de schadevergoeding. Hiervoor adviseren wij u een letselschade advocaat in te schakelen.

Letselschade kan bestaan uit kosten als:

  • verlies van inkomsten/schade door arbeidsongeschiktheid
  • medische kosten die de verzekeraar niet vergoedt
  • aanpassingen aan de auto of de woning
  • kosten voor hulp in de huishouding of bij het onderhoud van de woning
  • verzorgingskosten
  • een studievertraging
  • reparatiekosten
  • vervangingskosten
  • energiekosten
  • smartengeld

 

Belastingvrij

Het is goed om te weten dat een schadevergoeding belastingvrij is. Is er een letselschade bedrag overeengekomen of toegekend, dan is dit in beginsel een netto bedrag. Dit betekent dat hierover geen inkomstenbelasting verschuldigd is. De letselschade uitkering hoeft u derhalve niet op te geven als inkomen bij uw aangifte voor de Belastingdienst. Wel betaalt u vermogensrendementsheffing.

Wat doet een letselschade advocaat?

Vraagt u zich af wat een letselschade advocaat in Amsterdam, Breda en Den Haag precies doet en wanneer u deze het beste kunt inschakelen? Een letselschade advocaat vervult een cruciale rol bij het behartigen van de belangen van slachtoffers die letselschade hebben opgelopen. Het doel van de advocaten van Gimbrere Legal in Amsterdam, Breda en Den Haag is om ervoor te zorgen dat u rechtvaardige compensatie ontvangt voor de materiële of persoonlijke schade die u heeft geleden. Zo kunt u zich concentreren op uw herstel zonder de financiële lasten te dragen die voortkomen uit het letsel.

Verkeersongevallen

De advocaten van Gimbrere Legal in Amsterdam, Breda en Den Haag hebben diepgaande expertise op het gebied van letselschade door verkeersongevallen. Bent u betrokken bij een verkeersongeval en wilt u een schadevergoeding ontvangen? De letselschade advocaten van Gimbrere Lega in Amsterdam, Breda en Den Haag helpen u graag om uw schadevergoeding te claimen na een ongeval in het verkeer, waarbij u materiële of persoonlijke schade heeft geleden.

Letselschade advocaat inschakelen

Bij Gimbrere Legal in Amsterdam, Breda en Den Haag realiseren we ons dat zaken omtrent letselschade complex kunnen zijn. Voor professioneel advies en juridische bijstand staan wij tot uw beschikking. Wilt u uw schade als gevolg van letsel verhalen? Of wenst u de tegenpartij aansprakelijk te stellen? Onze aansprakelijkheidsrechtadvocaten adviseren en begeleiden klanten bij (complexe) letselschade kwesties. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor begeleiding door dit proces en het behartigen van uw belangen.

Contact

Call Now