Gimbrere Legal - Logo - Business Card

Jack Schoenmakers

Jack Schoenmakers

Jack Schoenmakers, doorgewinterd advocaat sinds 1986, kan bogen op een indrukwekkende carrière die wordt gekenmerkt door uitgebreide expertise in diverse facetten van het recht. Met een bijzondere focus op het (internationale) familierecht heeft Jack zich ontwikkeld tot een prominente figuur in het juridische landschap, gespecialiseerd in binnenlandse en internationale echtscheidingen, voogdijgevechten en omgangsgeschillen.

Zijn toewijding aan het veld komt vooral tot uiting in zijn actieve betrokkenheid bij zaken van internationale kinderontvoering, waarbij hij waardevolle begeleiding en vertegenwoordiging biedt aan cliënten in binnen- en buitenland.

Als lid van de Nederlandse Vereniging van Internationale Kinderontvoering Advocaten (D.I.A.L.) heeft Jack niet alleen blijk gegeven van zijn streven naar uitmuntendheid, maar bekleedde hij ook de functie van voorzitter binnen de organisatie. Deze vereniging bestaat uit onafhankelijke advocaten die een gezamenlijke specialisatie hebben in internationale kinderontvoeringszaken, wat Jacks leiderschap en invloed in dit nicherecht weerspiegelt.
Buiten de rechtszaal is Jack Schoenmakers een veelzijdig individu. In zijn vrije tijd kan hij zijn energie besteden aan verschillende sportactiviteiten, waaronder hardlopen, fietsen, tennis en padel.

Spanje en zijn levendige cultuur hebben een speciaal plekje in zijn hart, wat duidelijk blijkt uit zijn regelmatige bezoeken aan het land om zowel persoonlijke als professionele redenen, waaronder zijn werk bij Gimbrere Legal. Jacks juridische bekwaamheid wordt onderstreept door zijn betrokkenheid bij belangrijke procedures, zoals blijkt uit zijn succesvolle vertegenwoordiging in zaken als het Indiaas-Nederlandse kinderontvoeringsgeschil en het handhavingsgeschil over de terugkeer van een minderjarige naar de Filippijnen.

Zijn internationale bereik komt verder naar voren in zaken waarbij Syrië, Italië en Spanje betrokken zijn, waar Jacks strategische en alomvattende aanpak van elke zaak tot gunstige resultaten voor zijn cliënten leidde. In de Spanje-Nederlandse kinderontvoeringszaak had Jacks juridische inzicht de overhand toen de rechtbank het beroep van de vader verwierp en benadrukte dat het kind moest worden teruggestuurd naar het land waar hij zijn gewone verblijfplaats had, Spanje.

De beslissing van de rechtbank hield rekening met de bestaande zorgen over de minderjarige, onder verwijzing naar de betrokkenheid van zorg- en hulpverleningsinstanties in Spanje, en benadrukte het fundamentele uitgangspunt van het Haags Verdrag inzake kinderontvoering.

Jack Schoenmakers blijft een onuitwisbare stempel drukken op juridisch gebied, niet alleen vanwege zijn vaardigheid in het behandelen van complexe internationale familierechtzaken, maar ook vanwege zijn toewijding aan zijn cliënten en zijn invloedrijke rol binnen de juridische gemeenschap.

Call Now