Gimbrere Legal - Logo - Business Card

Testamentencheck

Alles goed geregeld met de testamentcheck!

Is uw testament nog passend bij uw leefsituatie? Laat de testamentencheck uitvoeren door een van onze erfrecht specialisten.

Om uw zaken na overlijden goed te regelen adviseren wij altijd om een testament te laten opstellen. Doet u dit niet, bent u gebonden aan het wettelijk versterferfrecht. Bij het opstellen van een testament wordt vaak gedacht aan het bepalen wie erfgenamen zijn. Dit is juist, maar de mogelijkheden in een testament zijn eindeloos! Zo kan ervoor worden gekozen om een executeur te benoemen en familieleden te onterven. Ook kan (buiten de erfstellingen om) ervoor worden gekozen om legaten af te geven.

Wist u trouwens dat het zelfs mogelijk is om uw buitenlands vermogen ook in dit testament te beschrijven? Zo adviseert Gimbrere Legal met regelmaat Nederlanders met vastgoed in Spanje hierover. Dit zijn enkele voorbeelden, maar de boodschap is duidelijk: denk goed na over hoe u uw zaken wenst te regelen na overlijden.

In de praktijk zien wij regelmatig voorbij komen dat men in het verre verleden een testament heeft laten opstellen. Vaak wordt een testament opgesteld bij een levensgebeurtenis (de geboorte van een kind, de aankoop van een woning). Met regelmaat constateren wij dat men in de jaren daaropvolgend het testament in een kluis legt en er niet meer naar omkijkt. Het is toch immers al geregeld? De vraag is of dat ene testament van 30 jaar geleden nog wel passend is bij uw huidige leefsituatie.

Mogelijk zijn er gewijzigde omstandigheden zoals nieuw vermogen of een nieuwe partner. Er kan ook sprake zijn van een nieuwe samenlevingsvorm en/of een vertroebelde/verbeterde relatie met familieleden of kennissen. Het is wel zo wenselijk dat uw testament op moment van overlijden nog passend is bij uw leefsituatie op dat moment. Om die reden is het verstandig om uw testament te laten controleren, zodat u er zeker van bent dat uw nalatenschap wordt verdeeld door de juiste personen én op de wijze zoals u dat wenst.

Zijn uw persoonlijke omstandigheden veranderd? Gimbrere Legal denkt graag mee. Ook over de (on)mogelijkheden van uw huidige testament en of deze nog past bij uw huidige leefsituatie. Tegen een vast tarief van € 395,– inclusief BTW beoordeelt een van onze erfrecht specialisten uw huidige testament en voorziet u van een advies op maat. Neem contact met ons op en laat vandaag nog de testamentencheck uitvoeren!

Neem Contact Met Ons Op

Call Now