Ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht

Als ondernemer krijgt u vroeg of laat wel een keer met het ondernemingsrecht te maken. Misschien wel vaker dan u op voorhand verwacht. Of het nu gaat om verbintenissenrecht, contractenrecht of faillissementsrecht. Uiteindelijk is het belangrijk dat de belangen van uw onderneming optimaal worden gewaarborgd. Om deze reden werken de advocaten van Gimbrere Legal nauw met elkaar samen. Met ons team van experts zorgen we ervoor dat uw ondernemingsrecht kwestie deskundig en correct wordt behandeld.

Advocaten gespecialiseerd in ondernemingsrecht

Een ondernemingsrecht advocaat speelt een cruciale rol in het adviseren en vertegenwoordigen van ondernemers in juridische aangelegenheden. Onze professionals beschikken over diepgaande kennis van het ondernemingsrecht en zijn in staat om complexe juridische kwesties te analyseren en op te lossen. Onze diensten variëren van het opstellen van contracten tot het voeren van gerechtelijke procedures in geval van geschillen.

Onze expertisegebieden

Als ondernemer wilt u waarschijnlijk niet bezig zijn met deze verschillende juridische vraagstukken. Daarvoor bent u bij Gimbrere Legal aan het juiste adres. Bij ons wordt namelijk niet in hokjes gedacht, maar het belang van de ondernemer staat voorop. Hiermee onderscheiden wij ons van andere advocatenkantoren waar vaak één advocaat, specialist in alles is. Naar onze mening is dit niet mogelijk. Iedereen heeft immers een eigen specialisme. Zelfkennis vinden wij daarom erg belangrijk.

Op het moment dat u verder bent en personeel in dienst wilt nemen, dan zult u met onze arbeidsrecht specialist te maken krijgen. Verder moet uw onderneming ergens gevestigd zijn. Als dit een huurpand is, dan kan onze specialist huurrecht iets voor u betekenen. Ook is het mogelijk dat u te maken krijgt met het auteursrecht en/of merkenrecht en/of privacy. In dergelijke situaties staan onze specialisten op het gebied van intellectueel eigendom u graag bij.

Specialisaties binnen ondernemingsrecht

Oprichting van een vennootschap

Het oprichten van een vennootschap is een cruciale fase voor ondernemers, waarbij belangrijke juridische beslissingen moeten worden genomen. Onze ondernemingsrecht advocaten adviseren u over de juiste rechtsvorm, het opstellen van statuten en het voldoen aan wettelijke vereisten. We begeleiden ondernemers door het complexe proces van vennootschapsvorming en zorgen voor een solide juridische basis voor de onderneming.

Geschillenbeslechting bij de Ondernemingskamer

Conflicten binnen ondernemingen kunnen leiden tot geschillen tussen bestuurders, aandeelhouders en andere belanghebbenden. In dergelijke gevallen kan een beroep worden gedaan op de Ondernemingskamer, een gespecialiseerde rechtbank die zich bezighoudt met geschillen binnen ondernemingen. Onze ondernemingsrecht advocaten hebben ervaring in het vertegenwoordigen van cliënten in procedures voor de Ondernemingskamer.

Verbintenissenrecht

Een advocaat verbintenissenrecht houdt zich bezig met de rechtsverhouding tussen twee partijen. U kunt hierbij denken aan een huurovereenkomst, een overeenkomst met een keukenleverancier of een aannemer. De advocaten van Gimbrere Legal hebben jarenlange ervaring en brede kennis in het verbintenissenrecht. Wij staan voor u klaar met advies op maat.

Contractenrecht

Contractenrecht ligt aan de basis van uw onderneming. Dit is namelijk de fase waarin uw vennootschap wordt opgericht, de aandeelhoudersovereenkomst tot stand komt en uiteraard de algemene voorwaarden van uw bedrijf worden opgesteld. In sommige gevallen komt hier tevens het consumentenrecht bij kijken. Helaas ontstaan er geregeld juridische geschillen binnen het contractenrecht. Strategisch procederen is een kunst en kan het verschil tussen winnen en verliezen maken. Hiervoor kunt u beroep doen op een deskundige advocaat ondernemingsrecht binnen ons team van specialisten.

Faillissementsrecht

De advocaten van Gimbrere Legal kunnen u efficiënt en doelgericht adviseren over het faillissementsrecht. Hierbij behandelen we situaties waarin een bedrijf niet langer aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen. We bieden advies en zorgen ervoor dat de schade wordt beperkt voor de bestuurders. Onze faillissementsrecht advocaten streven naar de beste uitkomst voor onze cliënten.

Oprichting van een bedrijf in Uruguay

Bij het oprichten van een bedrijf in Uruguay zijn er verschillende opties beschikbaar, zoals het oprichten van een nieuwe rechtspersoon of een filiaal van een buitenlands bedrijf. De meest voorkomende handelsvennootschappen zijn naamloze vennootschappen (SAU) en vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid (SRL). Andere opties zijn onder meer coöperaties, buitenlandse filialen en eenmanszaken.Bij Gimbrere Legal heeft ondernemingsrecht advocaten in het team met expertise in internationaal ondernemingsrecht. Wij helpen u graag bij het oprichten van een bedrijf in Uruguay.

Intellectueel eigendomsrecht

Bescherming van intellectueel eigendom, zoals auteursrecht, merkenrecht en octrooirecht, is van cruciaal belang voor veel bedrijven. Hiervoor kunt u beroep doen op onze in ondernemingsrecht gespecialiseerde advocaten. Wij helpen u onder meer bij het registreren van intellectueel eigendomsrecht, het handhaven van hun rechten tegen inbreukmakers en het opstellen van licentieovereenkomsten. We bieden juridisch advies en vertegenwoordiging in geschillen over intellectueel eigendom.

Begeleiding bij het niet nakomen van overeenkomsten of afspraken

Als u een overeenkomst sluit met een andere partij gelden er wederzijdse rechten en plichten. De ene partij heeft bijvoorbeeld de plicht tot levering, de ander tot betaling. Als een van de partijen zijn afspraak niet nakomt (slechte kwaliteit, wanbetaling) is dat nadelig voor de andere partij. Stel dat u een gebruikte auto koopt en deze blijkt gebreken te vertonen. Wat kunt u dan doen? Zijn er mogelijkheden tot schadevergoeding? Zo ja, welke? Een ervaren en gedreven advocaat ondernemingsrecht van Gimbrere Legal staat u graag bij.

Gimbrere Legal staat voor u klaar

Uw juridische zaken zijn bij onze experts in ondernemingsrecht in goede handen. Wilt u meer weten over ondernemingsrecht of heeft u geschillen op ondernemingsgebied? Neem dan contact op met Gimbrere Legal. 


Ons team van ondernemingsrecht advocaten werkt tevens nauw samen met onze specialisten van arbeidsrecht en familierecht.

Bekijk ook onze andere specialisaties.

Contact

Oprichting van een vennootschap

Ondernemingskamer

Contract

Faillissement

Oprichting van een bedrijf in Uruguay

IE-recht

Call Now