Arbeidsconflict

Arbeidsrecht

Arbeidsconflict

Arbeidsconflict

Men spreekt over een arbeidsconflict als binnen een arbeidsorganisatie een conflict ontstaat over onder andere  arbeidvoorwaarden of arbeidsomstandigheden. Meestal spreekt men dan ook over een conflictsituatie tussen een werknemer en werkgever. Een geschil met de werkgever komt helaas (te) vaak voor en is nooit leuk. Er kunnen verschillende vormen en redenen van arbeidsconflicten zijn. De meest voorkomende zijn:

  • een conflict door verzuim;
  • een arbeidsconflict door slechte communicatie;
  • een conflict door emotioneel handelen;


Meer specifieke redenen kunnen zijn: te late loonbetaling, onverwacht ontslag of een ongeluk op de werkvloer. Of te weinig vakantiedagen krijgen terwijl u zeker weet dat u recht hebt op meer. En wat te denken van een winstuitkering die u opeens niet meer krijgt?

Soms is de oorzaak van het conflict dat u simpelweg niet met uw werkgever door één deur kunt. Dreigt er een conflict te ontstaan? Schakel dan snel de juridische hulp in van Gimbrere Legal. Wij adviseren werkgevers én werknemers. We helpen bij diverse arbeidsconflicten. Zoals arbeidsongeschiktheid, verzuim, ziekte, re-integratie of onderwerpen die te maken hebben met het coronavirus.

Onze hulp bestaat uit advies, bemiddeling of procederen, net wat in desbetreffende situatie verstandig is om uw rechten het beste te dienen.  

Een advocaat arbeidsrecht van Gimbrere Legal helpt u daarbij, zodat het conflict in goede banen wordt geleid. 

Contact

Call Now